PRODUKTIONEN

Freia och Wannabeindianerna produceras av Vilda Bomben Film AB i samarbete med Sveriges Television och Film i Väst och med stöd av Svenska Filminstitutet. Producent är Fredrik Lange.

 

Regi, Foto, Ljud och Klipp
Carl Javér är en filmare och regissör som har en gjort tre stora dokumentärserier för TV och en handfull fullängdsdokumentärer. Internationellt verksam föreläsare och uppskattad workshopledare inom dokumenärfilm.

Filmografi:
Tel al-Zaatar – Vägen tillbaka (1997/SVT)
Sjukhuset (1999/TV4)
Skolan (2001/TV4)
Heroin (TV4/2003)
Varuhus Nr. 180 (2005/SVT)
Alla hittar kärlek utom jag (2007/SVT)
Kraschen (2009/SVT)
Freia och Wannabeindianerna  (2012/SVT)

Producent
Fredrik Lange
Driver sedan 2004 Vilda Bomben Film AB. Producerade sin första film 2006. Arbetar sedan 2010 som expert för EU:s Mediaprogram. Arbetar just nu med filmen “Freak Out!”, som är en internationell samproduktion, förhandssåld till åtta länder, med produktionsstart i november 2012 och svensk biopremiär under 2013. Utbildad i teaterregi och dramaturgi vid konstakademin i Prag. Har en Magisterexamen i filmproduktion och har genomgått masterprogrammet i filmregi på Filmhögskolan i Göteborg.

Just nu är Carl och Fredrik i produktion med dokumentärprojektet ”Freak Out!”, en internationell samproduktion om alternativrörelsens historia.