MEDVERKANDE

Freia Larsson
Freia är 14 år och lever med sin mamma Genko i Svenshögen, en liten ort på västkusten.

 

Anna Genko Rahmberg
Freias mamma lever i Svenshögen. Hon är intresserad av meditation och Raw Food och jobbar på Solhälla Kursgård.

 

Mike Larson
Freias pappa lever i Stockholm. Ibland kommer han ner till Freia och ibland åker hon till honom.

Lova Ledema
Bor granne med Freia och de tillbringar mycket tid med varandra. Lova har också ett brinnande intresse för hästar.

Jonatan och Manjali
Är kompisar till Freia som också växt upp med  ”alternativa” föräldrar. Jonatans mamma leder ”Heartdance” och Manjalis mamma spelar i bandet Goloka.

Txana och Ixa Bane
Txana och Ixa Bane kommer från Huin Kuin-folket I Brasilianska Amazonas på gränsen mot Peru. De tillhör en liten grupp människor som är hårt trängda av markexploatering, dels från odlare som bränner markområden för att odla soja och dels från oljebolag som söker sig längre och längre in I djungeln. Idag har de nära samarbeten med människor I Norge och Sverige, som till exempel Solhälla kursgård, för att på så sätt sprida sin kunskap om naturen men även för att finna vänner som kan stödja dem i kampen för sin hotade mark.

 

Mahima
Mahima om sitt arbete: “Musiken och framför allt sången är det som jag brinner för mest – där bor min längtan, där känner jag min själ klart och tydligt. Min önskan och intention med min musik är att bringa lyssnaren till sin inre värld. Att påminna om kärleken, enkelheten och vikten av att följa sin inre röst. De flesta av mina sånger har kommit till mig som svar på frågor jag ställt inombords. För mig är det ett bra sätt att nå mig själv.

 

Goloka
Goloka är en kringresande trio som blandar indiska sanskritmantran med elektro, ambient, folkmusik, opera och trance. Deras liveframträdanden är fyllda av magi och lekfullhet. Om sin musik säger de: Låt det vara kärlek och bön överallt!

 

Kenia
Kenia är vän til Freias Mamma och bor i närheten av Solhälla. Hon är musiker, hantverkskonstnär och håller workshops I sångresor. Här kan du se hennes konst.

 

Vigyan
Vigyan bor i området kring Solhälla och arbetar bla med schamansk hanteverkskonst, som trummor och Talking sticks.
Vigyan “- Kraften i ”The Talking stick” och magin i att människor möts tillsammans och lyssnar aktivt på varandra, är vad jag tror en av de mediciner som världen mest behöver idag. En tid när mänskligheten måste ta ställning till vilken slags framtid vi vill se. Mer av samma gamla eller något nytt där alla verkligen överväger lika rättigheter i livet, en god hälsa och glädje.”


Tim och ”Wild Forrest Walk”
Tim lever på Solhälla och håller sweatlodges och utbildar I näringslära och matlagning kring “Vild mat”. I filmen leder han en grupp i “Wild Forrest Walk“ där deltagarna utan skor undersöker att gå, känna, uppleva både naturen och sin omgivning på ett nytt sätt.

 

Solhälla kursgård
Platsen som Freias mamma arbetar på heter Solhälla och ligger i Svenshögen ca 6 mil norr om Göteborg. Solhälla håller kurser och utbildningar I personligt växande och även festivaler under sommaren.
Till vardags finns aktiviteter morgon och kväll, som till exempel konseter, yoga och dans i olika former.
Där finns också en vegetarisk lunchrestaurant öppen tisdag till torsdag.